Populært lige nu

Kasjmir er dyrt - så pass godt på det. Du kan lett forlenge levetiden på kleskjøpet ved å behandle det korrekt.

Vask

Hvis klesplagget ikke er skittent, anbefales det å bare lufte det utendørs. Det er best å gjøre det over natten, da du unngår at det får direkte sollys på seg. Hvis klesplagget derimot er skittent, kan du vaske det for hånd eller i maskin. Hvis du har en vaskemaskin med ullprogram, er det å foretrekke, siden maskinen skyller ut såpen bedre enn du kan for hånd. Til vask brukes et vaskemiddel som er beregnet på ull og kasjmir.

Vask for hånd med lunkent vann, og i maskin på ullprogram med 30 grader. Unngå å gni og skrubbe klærne med hendene, siden du da risikerer at ullen vil nuppe seg. Skulle ulykken være ute og du har vasket klesplagget på for høy temperatur, kan du prøve å redde det med denne fremgangsmåten, men det vil likevel ikke bli som nytt igjen.

Tørking

Legg aldri kasjmirtøy i tørketrommelen. Hvis klesplagget henges på en henger eller klessnor mens det er veldig vått, risikerer du at vekten fra vannet vil strekke klesplagget ut av form. Derfor er det best å tørke det flatt på et tørt håndkle hvis det er mye vann igjen fra vaskingen. Det anbefales heller ikke å vri ut vannet.

Stryking og damp

Du kan godt stryke din kasjmir strikk på strykejernets ullprogram. Ikke la strykejernet hvile på klærne, men hold det hele tiden i bevegelse, slik at du ikke risikerer å brenne klærne. Et bedre alternativ til strykejernet er en tøydamper eller steamer. Den kan brukes til de fleste klær, er lettere å bruke enn strykejernet og gir også bedre resultat.

Nupper

Nupper eller lo kan oppstå der hvor klærne gnisser mot annet tøy. Friksjonen får enkelte av ullfibrene til å løsne seg fra garnet, hvor de ellers er tvunnet sammen. Når ullfibrene løsner, dannes det små ulldotter, som ikke ser særlig fint ut. De kan fjernes med fingrene, eller med vår kasjmirkam som forsiktig frigjør lo fra klærne slik at de omtrent vil se ut som nye igjen. Se hvordan kasjmirkammen fungerer.

Se alle våre produkter for vedlikehold av kasjmir.